Lite bilder ifrån gårdagen och idag


Madde och Marie


Kusinvitamin Max



Sist men inte minst Anna Panna the blogger

Resan kan börja!

Nu är vi äntligen på väg. Sitter just nu förkyld (jag som hatar vara förkyld och flyga) i soffan hemma hos min morbror. Känns som dagen varit jättelång. Gick upp tidigt  för och fixa det sista med packningen.
Solen sken idag på morgonen så tog en liten promenad med mamma och selma. Sen bar det av till alvesta och en lång väntan i kylan på tåget till sthlm. Tåget var en timme försenat så det blev lite bittert ett tag. Kändes jobbigt och lämna alla hemma. Har just nu en klump i magen och har ingen som helst aning om vad som väntar mig.
Men känner ändå en sån stor längtan att få komma iväg. Detta är mitt äventyr som jag drömt om så länge jag kan minnas.

Igår var det meningen att sandra och emil skulle komma hem och käka middag en sista gång innan jag åkte. Men helt plötsligt var det fler än bara de två. På trappen stod mina underbara vänner madde, marie, borgarklanen, sofia, oskar, micke (som fyller 26 idag btw) emelie och söta lilla william som sprang runt och charmade alla. Det betydde så mkt och värmde mitt lilla hjärta. Kommer sakna er alla!

Nu ska anna panna och jag lägga oss då det blir till att gå upp tidigt imorgon. Planet går kvart i tolv så åker härifrån vid åtta tiden.

Arlanda, London och Johannesburg nästa! YAY!

Ta hand om er!



Måndag

Sitter ensam i datasalen, det är mörkt och lite kallt men ändå mysigt, låter toto och africa värma mig. Har en känsla av att det kommer var mindre mysigt när jag ska gå igenom skolan till stugan. Vet inte varför men mörka korridorer har alltid skrämt mig, konstigt med tanke på alla nätter jag gått runt i korridorerna på ljungsätra.
Idag hade vi sovmorgon som jag utnyttjade till max. Efter helgens farande och flängande så hann jag inte mer än lägga huvudet på kudden igår kväll innan jag somnade.
Hade förläsning om själavård idag. Mycket intressant och Irma var lugnet själv när hon förläste, nästan så lugn så det blev sövande.

Imorgon åker jag, Anna och Emelie till ullared för shopping av vad jag tror kommer bli en massa onödigt som jag inte behöver men som ramlar ner i vagnen bara för att det är billigt.
Har inte varit i ullared på flera år. Känns som det är sån hysteri och så har jag inte tålamod för klimakterietanterna som kör på en på hälarna med sina kundvagnar. Men får se det som en övning inför afrika. Tålamod är det jag fått höra mest att man måste ha där nere. Får se hur det går med den saken hehe!

Nä nu måste jag kila innan larmet slås på!


Peace!


  

Fredag

vi börjar bli kända ;)

http://www.sau.nu/web/Utlandspraktik.aspx


peace!

 

Lite mobilbilder ifrån mullsjö




Torsdag

Vilken underbar dag det varit idag. Hade föreläsning om islam och om interkulturell kommunikation med Tommy Josefsson. Riktigt bra var det och man fick många tankeställare.
Slutade lite tidigare idag så jag bestämde mig för att ge mig ut på en långpromenad i mullsjös småländska skogar.
Träffade på några hästar, en get och en gammal man med åtta hundar i koppel. Mullsjö bjuder på det mesta måste jag säga.
Det är verkligen balsam för själen och vara ute i naturen själv och bara låta tankarna få flöda fritt. En tanke som slog mig var att hur snabbt ens liv förändras. Om man jämför med vart man var i livet för ett år sen och nu så är det så stor skillnad. För ett år sen hade jag precis flyttat ifrån malmö till mamma och pappa, jobbade på ljungsätra och anpassade mig till att vara beroende av föräldrar och bussar. Nu går man på bibelskola och ska åka till sydafrika om två veckor. Det är lite galet. Men jag älskar livet när det är så! 

Lägger upp lite bilder ifrån dagens promenad :)

Peace





 


Praktisk dag

Idag har varit en lite lagom jäktig dag. Var hos tandläkaren och fick äntligen tanden klar. De var vekligen toppengulliga. Känns lite jobbigt och ha hittat en tandläkare i mullsjö av alla ställen. Känns inte som det är stället jag kommer och välja att bo i senare i livet, även om det verkligen är jättemysigt.

Sedan bar det av med tåget in till jönköping där sanna och elin mötte upp mig. Sen vidare till a6 och lite shopping (känner mig som blondinbella när jag sitter och skriver detta)
Idag har Emelie Andersson inhandlat ett par stödstrumpor. Det är vuxen/tanta poäng på det. Men sen visade det sig att det var rätt vanligt och att den söta "hippa" tjejen i butiken också hade det. När jag var och backpackade i sommar så tog hem resan nästan 37 timmar och när jag kollade på mina fötter när jag kom hem så var det inte mina fötter, det var elefantfötter. Och det vill jag inte ha när jag kommer till johannesburg. Flyget tar nästan 17 timmar så bäst och vara på den säkra sidan.
Har köpt en massa saker som jag aldrig i mitt liv skulle tro att jag behövde. En pannlampa tex. Den måste jag ha för att se så jag inte trampar på ormar, krokodiler,kanyler och dylikt där nere i afrika. Har aldrig gillat att gå med ficklampa. Bättre och inte se det obehagliga som finns i mörkret. (naiv tanke det där hehe)

Ikväll är det bonde söker fru som alla kommer och ser nere i stugan så jag får väl gå ner och göra det lite mysigt.

Peace!

 


Tisdag

Idag gjorde vi klart våran landstudie. Den blev så där får jag väl säga. Men nu är den inlämnad och redovisad i alla fall.
Imorgon har vi praktisk dag. Anna är i mariannelund så det blir inget ullared, får ta det på tisdag istället. Ska till tandläkaren imorgon också och fixa klart min tand på förmiddagen. Det känns tryggast och göra det i sverige. Inte så lockande och göra det i Sydafrika. Så daredevil är jag inte!
Känns som allt lunkar på nu. Går och väntar på mitt pass och mitt visum. Ska ringa och kolla hur långt det har kommit imorgon.
Sitter ikväll på nätet och letar efter kjolar som går nedanför knäna. Finns verkligen inga för modet idag är max lårhöjd. Känns inte så skönt och behöva ha leggings på sig i 40 graders värme. I värsta fall får jag köpa kläder och sånt när jag kommer ner. 

Nu ska jag krypa upp i soffan och kolla på family guy och dricka julmust (jag har tillåtelse att både lyssna på julsånger och dricka julmust då jag missar allt det i år)

Peace! 


hemma i torpa

Är nu hemma i torpa och sitter och väljer ut vilka foton jag ska ha med mig och visa för dem där nere. Lite svårt och välja bara så där. Speciellt när min familj inte har familjefoto som sin starka sida. Får bli lite blandat helt enkelt.
Idag tog jag även drickvaccinet mot kolera. Jag är inte rädd för sprutor eller något sånt men när det kommer till att svälja medicin så har jag så lätt för att kräkas. Och detta vaccinet smakade inte hallon. Och det värsta är att jag måste ta det igen om någon vecka. Men ska jag åka iväg så får jag lida lite.
Igår köpte jag en liten 30 liters ryggsäck som jag ska ha med mig som handbagage samt att ha på miniresor där nere. Känns skönt och kunna pricka av saker ifrån listan.

Idag har jag varit ute och gått med min kära moster Kajsa. Och jag älskar verkligen hösten hemma. Luften är så frisk sen är passar höstens färger mitt hår hehe.

Ha en fin fredag!
Peace!




Sydafrika


bloggandet kan börja

Har nu skaffat mig en blogg för att enklare hålla er uppdaterade om vad jag hittar på i Sydafrika.
Resedagboken känns lite opersonlig.
Den 30 oktober åker jag och en tjej som heter Anna till Sydafrika för att under ett halvår praktisera/arbeta på en förskola utanför staden White River.

Har nu gått sju veckor på mullsjö folkhögskola och trivs som fisken i vattnet. Längtar dock till att få åka. Känns som dagarna segar sig fram.
Igår satt jag och anna och googlade på "snakes in afrika". Detta för att försöka komma över våran fobi. Tyvärr blev den nog bara värre och jag är nu mer rädd för att åka än vad jag var innan. Men ber till Gud att han ska hålla alla slemmiga, vidriga, monster ormar ifrån mig.

Idag blev alla papper som skulle in till visumet klart. Blev uppringd av en afrikanskengelsk kvinna ifrån ambassaden i morse. Hon lät skum men var väldigt trevlig och tillmötesgående. I alla fall... visumet är färdigt och nu är det bara lite småsaker kvar och fixa.

Peace!

RSS 2.0