nu var glada julen slut slut slut!

Jaha da var den glada julen slut.. Aven om det inte var sa mycket till jul men samtidigt nagot jag var beredd pa och som absolut var nyttigt for mig att uppleva. Dagen innan julafton maste jag nog erkanna var riktigt jobbig. Det var varmerekord med over 40 grader och man kunde inte gora annat an att ligga pa sangen och svettas bort(jag tackar gud for vattenmelon och flaktar) Men nagra samtal ifran mormor och basta mostern kajsa gjorde det battre.

Pa julafton var det mest att ta det lugnt och ata pap :p Denna pap som forfoljer en i tid och otid, men man blir matt pa den :) Var inne i Hazywie (valdigt valdigt osaker pa stavningen dar) pa julafton och har nog aldrig skadat en san folkmassa eller jo New York pa nyarsafton var ratt saftigt men alltsa i kopcentret var det minst hundra grader varmt och folk koade for att komma upp for trapporna. (har en bild pa detta som jag tanker lagga ut senare men sitter just nu pa ett mysko internetcafe i johannesburg och det kanns inte helt hundra)
Anna och jag bytte julklappar pa kvallen och at jultomteskum samt lyssnadepa EMD, Carola och Peter Jobacks jul skivor. Det var varan lilla jul :) Anna har med sig sin barndomsnalle emil hit och jag har ingen (jag hade kunnat ta med min tjocka,stora otroligt misshandlade kanin snuffe men min mamma har gomt denna varelse, eller slangt den, mer troligt att hon har slangt den faktiskt nu nar jag tanker efter "hutta den lennart") sa hon gav mig en egen nalle som har fatt namnet gerard efter hulken gerard butler!
Anna fick ett silver armband av froken andersson som jag tror hon blev glad for :)
Pa juldagen var vi i kyrkan och fick julevangeliet uppspelat pa tsonga (aven har valdigtosaker pa stavningen) det var intressant, man har sett det sa manga ganger sa man behovde ingen tolk.

Nu ar jag och anna pa vag till durban igen. Gillar stan skarpt! Och med tanke pa att verkligen allt ar bokat over nyar sa hade vi tur som fick ett rum pa anesteys! Kommer lagga upp bilder darifran ocksa.

Tack for alla gulliga julhalsningar om ni visste vad det varmer! :)

Kramar och karlek till er allihopa!


God Jul!

Nu sitter man har, tre dagar innan jul och hemlangtan ar stor. Kanns absurt att vakna och kolla datumet pa mobilen och se att det ar den 21 december och det ar 30 grader ute.
Igar och idag har verkligen varit hemskt heta! Var uppe i over 41 grader igar. Nar jag kom hem ifran kyrkan la jag mig ner i sangen och sov bort hela dagen. Det ar verkligen for varmt for att gora nagot.
Horde att det ar en massa sno hemma. Har inte snoat pa julafton pa tio ar och nar jag val ar i afrika sa skall all snon komma! words!

Annas och min jul blir nog att ata pap samt se pa tv (det ar vad man gor i famlijen khoza) Men Anna och jag har julmusik, tomtechoklad och juleskum sa vi klarar oss!

Ville bara onska alla en jatte mysig jul och jag saknar er sa!

Karlek <3




Bilder ifran Durban och lite annat blandat!


Det regnade och blaste nar vi kom till Durban. Jag fros och blev aggresiv, stackars lilla Anna!



Har sov vi. Det var aven har Anna skramde livet av mig da hon ger av ett gallskrik nar hon kommer upp till dorren. Jag trodde det var en orm och i ren panik bokstavligen hoppade jag dar ifran. Det visade sig dock vara en megaspindel som ville dela rum med oss. Tur som var sa fanns det en alltiallo man dar vid namn tony som hjalpte oss. Spindeln kunde vi inte hitta (annas skrik skramde den) men vi ar ju survivors nu sa vi klarade av att sova dar anda!


Men nasta dag sken solen och jag med! Detta var utsikten ifran varan balkong!


KOLLA IN MIG OCH SVARTA MAMBAN! bildbevis! Forlat mamma for ormbilderna som kommer nu.


Denna anacondan skramde livet av mig. Terariumet som vi var inne pa hade bara varit oppet i tre dagar. Sa denna vidriga varelse var pa vag ut. Pytteskinn check!


Ormar ar inte annas kopp av te!


Som tur var fanns det delfiner som fick oss pa battre tankar. Nu i efterhand fattar jag inte varfor jag gick in bland ormarna. Sydafrika far mig att gora dumma saker!


Turtle!


Min lilla anna!


gulligull!
Sharka marinworld har det mesta


Emelie <3 Pingviner!




Flummkvall pa stranden

flyyyyyy!!!!!!!!!! Latt lamaste bilden nagonsin men bjuder pa den!








9 dagars underbar fantastisk semester!

Trots att det bara har varit soligt kanske max tre dagar av de nio vi varit har sa har det har varit den basta semestern pa lange. Durban ar riktigt nice och jag kommer latt att atervanda hit efter jag kommit hem till sverige.
Anestey beach backpackers heter hostlet vi bott pa och ar verkligen det basta stallet jag varit pa. Kanns sorgligt och aka harifran. Vi har skjutit upp hemresan i fem dagar nu sa ikvall ar det verkligen bye bye!
Men kommer tillbaka hit pa nyar da mosambiqe och de andra stallena var fullbokade. Sa ar inte borta allt for lange. Skont och komma hem till mkhuhlu ocksa. Tror vi verkligen behovde en pause ifran det. Sa nu ar det nya tag som galler. :)

Man marker inte av att det ar jul har. En liten julgran har och dar men folket tar verkligen inte julen pa sa stort allvar. Det ar en dag da de ater lite speciell mat och gar till kyrkan. Inte det att jag saknar hysterin med julklappar och allt men familjen saknar man otroligt mycket. Julafton kommer bli tuff.
Haromdagen lag jag och anna pa stranden och lyssnade pa peter jobacks jul. Det var lite annorlunda. Man kom i julstamning och sa tittar man upp sa har man stralande sol och indiska oceanen framfor sig. Horde att snon har kommit hemma och det kan jag val saga att jag inte saknar direkt (da jag vet att den regnar bort efter nagra timmar)  Men julen ar verkligen min kopp av te och jag ar beredd pa hemlangtan ala scoutlager!

Anna och jag har inte gjort sa mkt nar vi varit har. Vi har mest tagit det lugn och bara varit vid havet.
I tisdag var vi dock pa sharka vatten world akvarium land. Sag delfiner, hajar och PINGVINER! alaskar pingviner! Finns ingenting som far mig att skratta som jag gor nar jag ser dem. :D

Sen sa gick vi in pa ett terarium som hade det passande namnet  dangerous creatures!
Alla som kanner mig vet hur livradd jag ar for ormar MEN jag tog modet till mig och gick in. Aldrig forr har jag sett sa vidriga varelser pa en och samma plats. Ackligaste var nog den otroligt stora anacondan som  var ny och bara hade varit dar nagra dagar, den forsokte att ta sig ut hela tiden. Har en bild som jag ska lagga ut dar den slingrar sig upp mot taket. Ush jag far pytteskinn bara av att beratta om den. Men  jag gick in dar, tittade och overlevde. Go emelikh!

Ska som sagt lagga ut bilder snart da kameran och datorn valjer att samarbeta.

Durban har en del insekter som garna valjer att visa upp sig for oss. Har haft tva odlor pa rummet samt en mega spindel (som jag inte sag utan av annas panikskrik kunde domma som mega)

Nu ska jag forbereda mig for en 17 timmars lang fard hem till mkhuhluh! Tillbaka tillo papen och familjen!

Love Emelie!


SEMESTER = REGN

Nu var man framme i Durban, denna soliga och bikinivanliga stad. NOT! Sen vi kom hit sa har det regnat konstant. Durban ar lite som vaxjo hehe! Men hostlet som vi bor pa ar verkligen hur bra som helst. Det vimlar av surfarkillar samt en mysko snubbe med stamning som bor/jobbar/semestrar har.
Jag och anna fick honeymoon sweeten (yes vi ar nu ett lesbiskt nygift par) det ar en bunglao med havsutsikt och en dubbelsang. Standarden ar kanske inte den basta men personalen ar verkligen great! Hjalper en med allt.
Gjorde en fantastisk tabbe ala emelie andersson innan idag. Dusharna ar visst unisex dushar vilket jag och anna inte tankte pa sa efter att ha rest ett dygn sa var det ratt lockande med en dush. Sa nar jag da hade duschat klart skulle jag stracka mig efter min handuk varpa tva brittiska surfkillar star utanfor dorren och sager med en valdigt stark brittisk accent "ohhh im soooo sorry" Vad sager man i en san situation??? halledah!

Skriver lite mer imorgon samt lagger ut bilder. :) men forrutom regnet och den glomda telefonen sa mar jag toppen!

PEACE!

annas blogg

glomde och lanka annas blogg

www.annainsouthafrica.blogg.se

Hon har lite mer energi och skriver om ordentliga saker :)


loooong hours!

Sitter just nu pa ett internetcafe pa centralstationen i johannesburg. Det ar varmt och lite sma kriminellt men froken andersson haller hart i sitt bagage.
Missade bussen i Neilspruit MEN det gick en buss tio minuter senare sa det ordnade sig. Kom sedan pa att jag glomt min mobil i pastor sibiyas bil.. Fantastiskt bra start pa resan. Meeeen jag ar inte den som darrar pa underlappen.. Snart ar det sol och bad! WEIH!

If you worship up, the grace will come down!

<3 Emelie!

RSS 2.0