Utkast: Mars 27, 2010


Det lilla bla huset dar vi bor!


Limetrad! Gjorde en supergodsalladsdressing med just dessa innan idag.


Godmorgon Mozambique!


Ntlalala bakade scones! Tog en evighet att baka ut dem men goda blev dem :)


 Dessa betraktas som ratt fina hus. Tra ar battre an lera.


Mama sibyl pa marknad





Twins!


pa marknaden!


Jag och anna festar loss med korna hehehhe! Sjukt kul egentligen, satt i
lugn och ro under ett trad och helt plotsligt kommer det en massa galna kossor
och tjurar. Varpa anna skriker "mama sybil ta kort" och helt plotsligt stod vi bland
en massa kor och drack cola. Afrika afrika!


Mama sybils forskola


Morgonsamling


Pa vag till en morgonclub for barn som inte har rad att ga i skolan.


Anna

Mozambique ar karlek!

Befinner mig just nu i Mozambique och har helt foralskat mig i det. Det ar har jag vill vara och verkligen har som missionsarbetet finns. Bor hos Mama Sibyl och hennes tva dottrar i ett litet pitoreskt ljusblatt hus mitt bland lerhyddor och honor. Det luktar illa och spar av krig och fattigdom syns overallt. Men manniskornas karlek och barnens skratt far en att le! Mama Sybil ar verkligen en underbar manniska och arbetet som hon gor har ar helt otroligt.
Sen tva manader tillbaka har hon drivit en forskola for foraldrarlosa barn. Jag och Anna fick undervisa lararna om pyssel (allla som kanner mig val vet att jag inte kan pyssla) samt sanger och olika ramsor. Man markte att lararna inte sjalva hade vaxt upp med lera och fingerfarg sa med hjalp av kroppssprak visade vi dem hur man gor sma svampar av lera och trad med barnens hander som grenar.
Blev bakning idag i trots otrolig hetta. Dusch tre ganger om dagen har det blivit. Anda kanner man sig unken! Tack gode gud for man ar singel och inte hade haft en pojkvan med sig. Forstar nu varfor manga forhallande tar slut efter langa resor i pa tok for varma stallen :p

Lagger ut lite bilder nu nar jag faktiskt har tid till det.
Imorgon ska vi till stranden med mama sibyl och hennes dottrar och lille tom som jag glomde namna. SOL SOL OCH BAD BAD BAD! Efter allt damm och svettandes kan jag tycka jag ar var det.

Peace and Love!

mandag och ledig

tre och en halv vecka har jag kvar i mitt underbara sydafrika. Kanns tufft men samtidigt som man narmar sig slutet mer och mer sa hinner man acceptera det.
Det hander mycket just nu och skolan ar proppfylld med galna barn. Imorgon ska vi med dem till krugerparken, blir att lagga sig tidigt inatt sa man har orken hehe.
I skrivande stund sitter jag och anna och lyssnar pa minns du sangen och skrattar at hur olika svensk och afrikansk musik ar. Haller just nu pa att forsoka lara mig sa manga afrikanska latar det bara gar. Har var valdigt lat med det men nu sa ska det sjungas for full hals!


Min syster sandra och hennes man emil var och halsade pa mig for nagra veckor sen. Sa kul att fa traffa dem och kanslan nar man kramade om dem pa flygplatsen var helt galen.
Var verkligen turist nar de var har och kandes lite skont och vara anonym da man annars lockar ratt sa mycket upmarksamhet med tanke pa ens vita hy (eller rosa efter gardagens "jag ska bara ut och ga en runda, solen branner mig inte under den korta stunden"... suck, jag lar mig aldrig)
Sandra och emil var med oss pa forskolan och barnen blev helt galna. Lite radda med da det helt plotsligt var tva mam emelie. Det var kul och visa dem mitt liv har och min familj.


Idag ar jag och anna lediga da det ar human rights day och det ar en helgdag i sydafrika. Sa gick upp tidigt och tvattade en massa klader. Aker till Mosambique pa onsdag for att folja med en missionar vid namn sibyl. Ska kolla in forskolan som hon driver samt kolla in aidsarbetet. Ser jatte mycket fram emot det. Forhoppningsvis sa kommer vi se havet med. Kan behova lite saltvatten kanner jag. :)

Snart ar det easterkonferensen med och efter det blir det kapstaden. Spackat schema!

Love Emelie


nu ulla kommer det bilder! ;)


Grannon skulle visa sina skills nar det kommer till tradionell matlagning.
Far tillagga att jag numera ocksa kan laga pap over oppeneld.


Undervisning med grad R


syster sandra och hennes man emil var pa besok. Detta var parlan som
tog oss runt mpumbalanga och aven kruger.


Min underbara alskade syster!


Min alskade svager, bebis och en grannon!


savannen! jag alskar mitt sydafrika


Sag elefanter bada


Vi kikade runt pa olika marknader.. fynda fynda!


safari tidig morgon



;;;;;;;;;

Finns det nagon samre step outare pa att uppdatera sin blogg an jag???
Skyller pa att feb har gatt sa otroligt snabbt ena dagen var det alla hjartans dag och sen var det andra mars. Jag borjar faktiskt kanna mig lite stressad, sa mycket kvar och gora men sa lite tid. Den 15 mars aker jag och anna till mosambiqe for att kolla in aidsarbetet dar. Sen blir det Krugerparken med barnen pa forskolan. Har fortfarande svart att se hur mina galna alskade barn ska kunna sitta stilla i en buss och inte hoppa ur takluckan nar de far se elefanterna. Kommer bli en intressant upplevelse.

For nagra helger sen var anna, jag och familjen och kollade in Gods window. Det var verkligen fantastiskt. Ska ta dit sandra och emil nu nar det kommer i veckan. De befinner sig just nu i Capetown och kommer till Mkhuhlu pa lordag! WEEEJ! :)

Lagger upp lite bilder har:


pa vag till Gods Window mama khoza,pheobe och anna


Wiew!


I sondags var det dop och dansuppvisning av sondagsskolebarnen


min favorit och varldens underbaraste mama dudu blir dopt

Det dansades!

Min Mpilo
JAG OCH MPILO <3


Mpilo ville vara fotograf. Gillades inte av hans

RSS 2.0